lauantai 9. kesäkuuta 2012

Pitkästä aikaa estevalmennuksessa

Meillä oli Pepin kanssa parin viikon hyppytauko, ja nyt päästiin sitten taas ihan kunnolla hyppäämään. Kenttä oli aika kurainen kun edelliset päivät oli satanut vettä, mutta se ei ollut kuitenkaan liukas, joten päätettiin hypätä siinä. Aluksi epäilin että mitenköhän Peppi hyppää kun ei ole ennen sellaisella pohjalla hypännyt, mutta kuten aina, poni yllätti taas positiivisesti.

Verkattiin hevoset ensin hyvin ravissa ja laukassa, jonka jälkeen tultiin kahta verkkaestettä. Esteiden jälkeen piti säilyttää "väärä" laukka, ja korjata se sitten laukanvaihdolla. Esteen päällä Peppi vaihtoi lähes aina oikean laukan, joten vastalaukat ei meillä oikein onnistunut. pari kertaa saatiin kuitenkin ihan hyvät vastalaukkapätkät ja laukanvaihdot.

Verkkahyppyjen jälkeen aloimmekin tulla jo rataa, jossa oli 16 estettä. Oli vähän radassa opettelemista, mutta onneksi se oli kuitenkin melko looginen ja helppo. Tultiin ensin rata pienempänä ja sitten isompana, ja molemmilla kerroilla meni ihan super hyvin. Isommalla radalla tuli yksi pudotus, mutta sekin oli ihan oma moka, kun toin liian lähelle estettä.
On muuten kumma, miten pienestä ponista lähtee niin paljon liikettä. Radalla oli yksi suhteutettu väli, johon oli tarkoitus tulla kuusi tai seitsemän askelta. Peppihän tuli tietysti viidellä, ja kaksi kertaa isompi suomenhevonen seitsemällä askeleella..
  Allaoleva video on pienemmältä radalta:>

Lopuksi vielä yksi pieni kääntämisharjoitus, jossa oli tarkoitus tulla kolme estettä melko pienellä tiellä. Pepin kanssa ei ole vielä koitettukaan kääntää ihan mahdottoman pieniä teitä, mutta pikkuhiljaa niitäkin ruetaan harjoittelemaan:)

Tosi hyvä valmennus, sitäkin parempi poni ja erittäin tyytyväinen ratsastaja:)











1 kommentti: