torstai 9. helmikuuta 2012

Estetunti

Pieni tovi onkin kerennyt vierähtää viime kuulumisista. Tällä välillä ollaan Pepin kanssa vaan menty koulua ja käyty välillä pellolla ratsastamassa (josta peppi muuten tykkää kovasti), sekä se on saanut toimia "ratsastuksen innoittajana" kaverilleni, joka muutama vuosi sitten lopetti ratsastuksen ja se toimikin oikein mallikkaasti vähän kokemattomallakin ratsastajalla.
Pepillä on ollut hirveesti virtaa joka ratsastuskerralla, mutta johtuu varmaan osaksi myös näistä hirveän kovista pakkasista. Ollaan nyt aika ahkerasti harjoiteltu siirtymisiä ja pysähdyksia, ja ihan vaan paikallaan seisomista kun se tuntuu olevan ponille välillä niin vaikeaa:D



Mutta nyt eiliseen estetuntiin. Sain vihdoinkin maybe kolmen kuukauden hyppytauon jälkeen varattua estevalmentajaltani estetunnin, ja pakko myöntää, kyllä jännitti. Minä, entinen vannoutunut esteratsastaja olen saanut kehitettyä itselleni tässä puolen vuoden aikana koulua tuupatessani jo pienen rimakauhun. Mitä ihmettä? Asiaa ei varmaan yhtään auttanut myöskään viime estetunnin videoiden katselu, kun videolla oli pelkkiä kieltoja kieltojen perään.
Tunnille lähdettiin kuitenkin asenteella "mennään eikä meinata", eli siis joka esteestä yli tyylillä millä tahansa. Alkuverkaksi paljon taivuttelua, ympyröitä ja voltteja sekä pysähdyksiä. Laukassa kontrolliharjoitteluja suoralla uralla ja ympyröillä. Peppi oli innoissaan ja tosi reipas, mutta kuitenkin hyvän tuntuinen, hyvällä mielin ruvettiin hyppäämään,
Aloitettiin yksittäisellä pienellä pystyllä, johon tultiin vähän kaarevalla linjalla. Ensimmäiset hypyt oli jotain aika järkyttävää, eikä kontrollista tai hyvistä ponnistuspaikoita ollut tietoakaan. Kun toistoja tuli alle niin hypyt vaan parani. Sitten tultiin samaa estettä, mutta suoraan, ja esteen jälkeen piti pysähtyä. Maneesin seinää kohti  täysiä laukatessa (minä selässä yrittäen kaikin voimin pysäyttää ponia) olin ihan varma että mennään seinästä läpi, mutta kyllä se sitten loppujenlopuksi seinään pysähty. Tätäkin toistettiin muutamia kertaa kumpaankin suuntaan ja ihme kyllä, joka kerralla pysähdyttiin.
Lopuksi vielä kääntymisharjoitus, joka osoittautui Pepille tosi hyväksi treeniksi, kun ei päässyt pitkillä väleillä kiihdyttelemään. Muutamia huonoja hyppyjä tuli kun ei paikka osunut ihan kohilleen mutta kokonaisuudessaan meni tosi hyvin. Ja kääntyikin ketterästi, kun maneesin seinät oli apuna.
Älyttömän hyvä estetunti ja hyvä poni. Itse kyllä järkytyin näistä kaikista kuvista ja videoista, mitä tunnilta sain. Näyttää kuin olisin ensimmäistä kertaa hyppäämässä ja keikun vaan jotenkin siellä selässä. No, pääasia että jäi hyvä mieli eikä yhtäkään kieltoa tai ohimenoa tullut!:)

                                       Video viimeisestä tehtävästä.

2 kommenttia: