sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Onnistunut hyppykerta

Hellurei!
Pakko jo tähän alkuun hehkuttaa, miten ihana vuokraponi mulla onkaan:) Se toi taas torstaina niin hyvän mielen hyvän estetunnin päätteeksi. Käytiin torstaina taas hyppäämässä, ja näillä näkymin olisi tarkoitus jatkaa kerran viikossa tuolla estetunnilla, kun nyt on tämä hyppääminen alkanut meilläkin sujumaan.
Jo alkuverkoissa Peppi tuntui tosi hyvältä; taipui ja kuunteli pidätteet hyvin. Laukassa ei kyysännyt samalla tavalla kuin viime kerralla, vaan tällä kertaa minä sain määrätä tahdin.

Tultiin verkkojen jälkeen pientä puomitehtävää, missä hevosten piti olla kuulolla ja hyvin sisäpohkeen ympärillä. Peppi olisi mielummin kaahottanut puomeista yli ilman minkäänlaista tahtia tai kuulolla olemista, mutta toistojen jälkeen poni alkoi olemaan paremmin kuulolla ja tehtäväkin alkoi onnistua.
Hyppääminen aloitettiin pienellä pystyllä, joka oli ympyrän kaarella. Tulin sitä muutaman kerran putkeen, ja viimeisille kerroille sitä nostettiin hiukan (tyyliin 60-70cm?) ja poni hyppäs tosi nätisti. Ensimmäisen kerran tuntui siltä että Peppi kuunteli minua jotenkin, eikä vaan kaahottanut menemään kuin viimeistä päivää.
Sitten tulin ympyrän kaarella yhtä erikoisestettä, joka oli okseri. Peppi ei kytännyt sitä yhtään, hyppäs yhtä reippaasti kuin minkä esteen tahansa. Tulin sen kaksi kertaa, ja sen jälkeen pidemmällä linjalla olevan okserin pari kertaa.
Tämän jälkeen alettiin tulla seitsemän esteen rataa. Ensimmäisellä kerralla Peppi meni ohi toisesta esteestä, kun ei ollut tasapainossa ennen estettä. Aloitin alusta, jonka jälkeen rata meni hyvin ja mentiin jokaisesta esteestä yli. Tyylipisteitä ei radalta ehkä oltais saatu, oli sen verran vauhdikas rata että en muuta kerennyt selästä tekemään kuin ohjaamaan ja pitämään huolen että yli mennään.
Radan jälkeen tultiin vielä pientä kolmen esteen rataa (kuvasta esteet 1,2,3). Ja meni oikein sujuvasti ja hyvin. Lopetettiin sitten siihen, kun molemmat oltiin tyytyväisiä suoritukseen.

Kuvat ja videot ei ole mistään edustavimmista päästä, mutta laitanpa näytille kuitenkin.






venyyy!


Kielto


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti