sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Estevalmennus

Viime tiistaina oli estevalmennus, mutta en oo saanu oikein inspistä kirjottaa ennen kun nyt. Mutta valmennus meni hyvin ja olin ihan super tyytyväinen:)!

Verkkaesteenä tulin ensin pientä ristikkoa, jonka jälkeen sama este nostettiin pystyks ja sitten okseriksi. Okseri oli lopulta lähemmäs 90cm ja Peppi hyppäsi sen oikein hienosti. Verkkahyppyjen jälkeen tultiinkin jo rataa, ensin pienempänä (70-80cm) ja toisen kerran isompana (80-90cm). Molemmat radat oli hyviä ja melko tasaisia, lukuunottamatta pientä kömmähdystä toisella radalla, kun lennettiin esteen sekaan.










 

Torstaina käytiin Pepin toisen omistajan ja hänen hevosen kanssa ihana parin tunnin maastolenkki. Reissu meni muuten hyvin ja Peppi oli nätisti, mutta yhden pienen ojan yli ei suostunut menemään, paitsi taluttamalla. Onneksi se oja on aika lähellä tallia, niin käyn varmasti hyppäämässä sen yli vielä joku päivä!:D


4 kommenttia:

  1. miksi valmennuksissa kaahotatte yleensä menemään kuin uusintaradalla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En pyydä sitä menemään noin kovaa, päinvastoin itse menisin mieluummin paljon rauhallisemmin. Se kuitenkin innostuu esteillä ihan hirveästi, eikä hyppää jos yrittää ottaa vauhdin siltä pois.

      Poista
    2. tähän voi onneksi ihan kokemuksella vastata, omalla hevosella oli sama ongelma. kaahotti menemään holtittomasti, mutta kun ei annettu muuta vaihtoehtoa kuin hidastaa tempoa ja mentiin alkuun pienempiä, niin kyllä se siitä rupesi sujumaan, nyt voi taas hypätä esteen kokoisia. alkuunsa vaikka ravilla sisään ja jumppasarjoja ja hirveesti kehuja kun hidastaa. tsemppiä!

      Poista
  2. samaa mietin tuon ekan anon kanssa, aika holtitonta menoa, sen takia tuon okserinkin sekaan sukelsitte aika pahan näköisesti ;s uskon, että se kyllä hyppää vaikka vauhtia ottaisi pois, sitten vaikka hyppää pieniä aluksi, että tottuu uuteen rytmiin jne. pohkeet vaan kiinni, ja ratsastat sen esteestä yli niin kyllä uskois menevän. :)

    VastaaPoista