sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Kouluvalmennus vieraalla tallilla

Maanantaina suuntasimme trailerin kansa viereiselle tallille kouluvalmennukseen. Matkaa tallille olisi ollut vain vähän päälle 4km, mutta koska satoi, päätimme mennä autolla. Mukaan lähti myös Pepin hyvä kaveri Lupu, 5-vuotias ruuna. Molemmat hevoset ovat kokemattomia matkustajia, ja pelättiin vähän miten menevät traikkuun.
 Ensimmäisenä meni Peppi. Se haisteli lastaussiltaa muutaman sekunnin ja käveli leivän perässä tyytyväisenä sisään. Lupukin tuli Pepin perässä oikein nätisti autoon, ei mitään ongelmia. Hienot hepat:)

 Perillä oltiin aika sopivasti, kerettin vähän aikaa syötellä ja talutella heppoja ulkona, kunnes laitettiin kamat päälle ja lähdettiin kävelemään kentälle. Kerettiin kävellä n. 10 min, kun valmennus jo alkoi.

Verkattiin hevoset itsenäisesti ravissa, jotta valmentaja näki vähän minkä tasoisia ollaan. Peppi oli jo alkuun aika hyvä, eikä ihmetellyt ollenkaan uutta maneesia. Verkassa saatiin neuvoksi mennä hitaampaa, jotta tahti pysyisi tasaisena ja poni kerkeisi 'ojentaa' jalkansa paremmin.
Lopputunti tultiinkin samaa tehtävää molemmista suunnista, eli pituushalkaisijalta pohkeenväistö uralle käynnissä, siitä ravi, ravista laukannosto ja laukassa pari ympyrää, sitten taas ravin kautta käyntiin ja väistöön. Nyt Peppi ei laukan jälkeen kuumunut yhtään niin paljon kuin normaalisi, mutta ei se mikään tavattoman rauhallinenkaan ollut.
Oikea kierros oli huomattavasti vaikeampi, sillä Peppi puski aika paljon sisäpohjetta vasten, eikä meinannut asettua kunnolla. Toistojen jälkeen alkoi olla jo paljon parempi. Sain myös uusia hyvä neuvoja, mitä kannattaa tehdä kun poni lähtee poikittamaan tai liiraa sisäphjetta vasten.

Tykkäsin uudesta valmentajasta ja valmennuksesta, ja varmaan ollaan uudestaankin menossa vielä joskus.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti