perjantai 19. huhtikuuta 2013

Suunta kohti kuntosalia!

Kylläpäs on tuntunut taas ihanalta päästä kunnolla ratsastamaan, vaikka Pepin "saikku" ei kestänytkään kun reilun viikon. Haava ei ole vielä mennyt kokonaan umpeen, ja umpeen meneminen tulee viemään vielä kauan aikaa. Karsinassa jalka saa olla ihan paljaana, mutta tarhassa ja ratsastaessa se on aina suojattu.

 Maanantaina päästiin ensimmäisen kerran kunnolla ratsastamaan ja huomasi kyllä miten loma oli tehnyt Pepillekin hyvää, se oli ihan älyttömän kiva ratsastaa. Tein laukassa pientä puomitehtävää, ja tarkoitus olisikin mennä nyt mahdollisimman paljon puomeja, että opin katsomaan paikkoja paremmin ja säätelemään laukkaa.

Keskiviikkona päästiin hyppäämään kahden viikon tauon jälkeen ja Peppi oli taas vähän liiankin innoissaan. Pidettiin koko tunnin ajan esteet ihan matalina, jotta saataisiin vähän varmuutta takaisin.
En saanut verkassa Peppiä oikein hyvin avuille, ja se kostautui sitten radalla. Poni vei minua taas ihan miten sattuu, en vain jaksanut pidellä sitä tarpeeksi kun se lähtee ryntäämään estettä kohti.
Valmentaja käväisi taas Pepin selässä näyttämässä ja selittämässä minulle ihan vaihe vaiheelta, kuinka ratsastaa se hyvin kuulolle niin, että se säilyy tarpeeksi lyhyenä mutta tarmokkaana. Eihän siinä ollutkaan sitten kyse mistään muusta kuin  vatsalihaksista, jotka on mulla jossain tuolla syvällä piilossa. Valkku otti kaksi hyppyä, eikä Peppi rynnännyt esteelle yhtään, kun keskivartalon lihakset pitivät vastaan ja jalat oli kiinni.

Menin itse vielä kokeilemaan selkään ja ero oli valtava. Pystyin säätelemään laukkaa vain ja ainoastaan pohkeilla ja vatsalihaksilla. Koska mun lihaskunto ei oo mitään huippuluokkaa, väsyin jo ihan parin kierroksen jälkeen ja radalla en taas jaksanut pidellä tarpeeksi vastaan jolloin se pääsi taas vähän viemään. Mutta sainpahan nyt tuntuman siihen, miltä se voisi tuntua. Kaikki on vaan nyt kiinni minusta, ja sain tuolta tunnilta niin paljon motivaatiota että aion rueta käymään salilla ainakin pari kertaa viikossa, sekä kaivaa autotallista pölyn peitosta stepperin ja rueta kuntoilemaan sillä. Pakko kohottaa lihaskuntoa ja kestävyyttä, ei vaan itseni takia vaan myös Pepin.

Vanulappu + pinteli + jesaria, kyllä pitäis pysyä! :D








laukanvaihto






11 kommenttia:

  1. Sun poni on melkein samanlainen kuin mun :3

    www.vanniponi.blogspot.fi

    T. Jenni ei kirjautuneena.

    VastaaPoista
  2. Sun poni on melkein samanlainen kuin mun :3

    www.vanniponi.blogspot.fi

    T. Jenni ei kirjautuneena.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo, niin mäkin oon kattonu että niissä on aika paljon samaa! :)

      Poista
    2. Melkein samanlaiset mutta ei ihan :D Onko Pepissä missään kohtaa ruskeata?

      Poista
  3. Voi kun peppi kaahottaaaa :------D

    VastaaPoista
  4. Pieniä esteitä??! Näytät aika isolta ponin selässä. Näyttää myös siltä että poni ei ole yhtään hallinnassa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kukaan valmentajista ei ole sanonut että olisin liian iso pepille, eikä se ole näyttänyt mitään merkkejä siitä että painoni/pituuteni sitä haittaisi.
      Niinkuin tuohon tekstiinkin kirjoitin, tiedän itsekin että poni ei ole hallinnassa.

      Poista
    2. Miksi nostaa esteitä jostakin 60cm ylöspäin jos poni ei ole ollenkaan hallinnassa? Onko myöskään järkeä heti saikun jälkeen lähteä hyppäämään noin isoja esteitä

      Poista
    3. Itse en halunnut tuolla tunnille nostaa esteitä juuri tuon takia. Yleensähän se on kuitenkin ihan hallinnassa, jolloin voidaan nostaa korkeutta.
      Ja kiitos huolenpidosta, mutta ohjeet ponin liikutukseen ollaan saatu eläinlääkäriltä :)

      Poista