keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Huippu poni, huippu valmentaja, huippu valmennus!

Otsikosta voi varmaan päätellä tämänhetkiset fiilikset;) Kylläpäs osaa taas arvostaa näitä hyvin menneitä valmennuksia, kun on pitkään ollut yhtä alamäkeä. Mentiin tänään vaan jumppaa ja yhtä linjaa, oli ihan hyvä niin saatiin taas varmuutta takaisin. Hyppäsin myöskin pitkästä aikaa nivelillä.
Mulle kerkesi tulla jo tämän reilu kuukauden aikana semmonen pieni "estepelko". Oikeastaan pelko ei ole oikea sana, mutta hyppääminen ei tuntunut enää niin mukavalta,  itsevarmuutenikin katosi jonnekkin hetkeksi, joten tämä onnistunut hyppykerta tuli juuri oikeaan saumaan ja voisin lähteä vaikka samantien hyppäämään uudelleen! :)

Eilen olin ratsastamassa sileällä ja valitin kun ei mikään onnistu ja poni on niin epätasainen ja oon niin surkea ratsastaja. Sattumoisin valmentajani tuli juuri silloin maneesiin ja käski rueta ratsastamaan kunnolla, jotta saisin ponin molemmilta puolilta läpi ja käyttämään itseään kunnolla koko kropallaan. Peppi ei meinannut millään antautua vaan jäkitti hirveästi vastaan, joten ensin tehtiin vähän etuosakäännöksiä ja sen jälkeen pyörittiin ja taivuteltiin ympyrällä. Lähes kahden tunnin ratsastus johti viimein tulosta, saavutuksena pyöreä, kuuliainen ja aivan upean tuntuinen poni. Onni on valmentaja omalla tallilla!

Eilinen pitkäjänteisyys todella kannatti (vaikka meinasin menettääkkin hermoni muutamaan otteeseen), koska Peppi oli aivan mahtava tänäänkin, eikä sen kanssa tarvinnut tapella hetkeäkään.
Verkkasin ensin ponin lämpimäksi pitkin ohjin ravissa, jonka jälkeen siirryin käyntiin ja ympyrällä taivuttelin vuorotellen molempiin suuntiin. Kun käynti sujui, siirryin raviin, ravissa sama homma ja sitten laukassa. Ei tarvinnut tehdä töitä pitkään kun Peppi oli hyvin pohkeiden ja ohjien välissä, pyöreänä, tarmokkaana mutta lyhyenä. Oli hieno tunne, kun sain kerrankin Pepin ihan itse sen tuntuiseksi.
Tultiin verkkaristikkoa pari kertaa ja sitten siirryttiin jo jumppasarjalle. Ensimmäinen pysty-pysty sarja oli todella lyhyt ja siihen tuli aina vähän hassuja hyppyjä, kerran Peppi hyppäsi sen innarinakin..:D
Loppuun tultiin vielä linjaa jossa toinen okseri oli vähän isompi, ne hypyt siihen tuntui aivan älyttömän hyvältä. Peppi oli niin terässä, että olisi varmaan hypännyt mitä vaan tänään. Nyt kun olen oppinut vihdoin ratsastamaan sen sileällä oikein, luulen että hypytkin rupeaa onnistumaan paremmin.




videolta napattu kuva




Sitten vähän muihin suunnitelmiin.. Pari postausta sitten kerroin että rupean käymään säännöllisesti kuntosalilla, ja sen jälkeen olenkin siellä muutaman kerran käynyt. Huomenna valmentajani tulee mukaan salille, jossa katsotaan että teen varmasti kaikki laitteet oikein ja sen jälkeen tehdään minulle kuntosuunnitelma. Valmentajani tekee ammatikseen tätä, joten todella hyvä että saan häneltä apua. Minulla on jo tietyt tavoitteet mihin haluan päästä, nyt vaan valmentajani kanssa sovelletaan se kuntosaliin, lenkkeilyyn ja ratsastukseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti