keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Mitätön juttu muille, mutta suuri saavutus meille

Ilmoittauduin viime viikolla Kimmon tallin alue-estekisoihin luokkiin 80&90cm. Tänään kuitenkin oli valmennus, ja valmennuksen päätteeksi valmentajani ohimennen tokaisi "niin Mona sä menet sitten sen metrin siellä kimmolla sunnuntaina". Mun hyvät tekosyyt miksi ei muka voitaisi osallistua metriin ei mennyt läpi, vaan asia oli sillä selvä. Meninhän mä just metrin radan heittämällä treeneissä, miks en voisi hypätä sitä kisoissa, valmentaja vielä tsemppas ja sai muhun vähän toivoa että ei se mahdoton kuitenkaan ole.
 Se metrin luokka on samalla junioreiden aluehallimestaruus, ihan jännää osallistua siihen ensimmäistä ja viimeistä kertaa, tämän vuoden kun vielä juniori olen:)

 Tätä kirjottaessa tajusin miten paljon me oikeasti ollaan edistytty. Tasan vuosi sitten osallistuttiin meidän ensimmäisiin kisoihin jossa hypättiin 60&70cm, silloin en voinut kuvitellakkaan että pystyttäisiin joskus hyppäämään edes kasikymppiä isompaa. Ja tässä sitä nyt ollaan, metrin luokkaan menossa. Sattaa kuulostaa teidän korviin ihan pikkujutulta, koska se on vaan metri, so what. Mulle se on kuitenkin tosi iso juttu ja saavutus, koska vielä kaksi vuotta sitten ratsastuskoulun hepoilla humputtaessa en voinut edes unelmoida että voisin joskus pystyä tähän. Ollaan Pepin kanssa molemmat lähdetty nollatasosta liikkeelle ja opetettu toinen toisiamme, koko ajan kehitys on ollut ylöspäin. Maailman tärkein poni <3

Ekoissa kisoissa 70cm ©Miina Soini

Palataan kuitenkin vielä tämän päivän valkkaan. 
En jaksa selostaa tunnin tehtäviä tms, videolta näkyy kaikki mitä tehtiin. Olen erittäin tyytyväinen tuntiin ja tuntuu että nyt ne loputkin palaset alkaa loksahdella kohdilleen. Oikeastaan olen vasta nyt oppinut ratsastamaan tuota hevosta jotenkin, mutta parempi myöhään kun ei milloinkaan;D Kun tempo oli hyvä ja pysyi koko ajan samana, niin paikat löytyi helposti eikä mitään ongelmia radalla tullut. Pari kertaa toin vahingossa pohjaan, mutta hienosti poni jaksoi kiivetä vielä esteiden yli. Ennen se ei todellakaan olisi hypännyt pohjasta tuon kokoisia esteitä, mutta nyt kun se ei enää mene niin etupainoisena vaan paljon ryhdikkäämpänä, hyppäämisessä ei ole ongelmaa.

Ensi viikolla päästäänkin jo ulos hyppäämään!:)



tässä todiste sinulle anonyymille, joka kovasti väitit että Pepin potentiaali ei riitä menemään edes metrin estettä.  Tässä este metrin, potentiaalia varmasti olisi pidemällekkin niin kuin kuvasta näkyy.

4 kommenttia:

  1. minkä kokonen Peppi on? :) noi esteet näyttää tosi isoille ku poni on niin pieni :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on mitattu pari vuotta sitten 140cm, eli luultavasti 142cm tai jotain sinnepäin :D

      Poista
    2. Hienosti menette! Oletko itse minkä pituinen?

      Poista
    3. minä olen 156-157 cm pitkä.. :D

      Poista