maanantai 6. toukokuuta 2013

Aluehallimestaruudet 5.5

Eilen oli pitkä ja raskas kisapäivä, kisoihin lähdettiin ajelemaan yhdeksän jälkeen ja kisoista kotiuduttiin vasta kahdeksan aikaan illalla.
Kisat oli Kuvansissa, jossa menin 90&100cm ja metrin luokka oli samalla junioreiden aluehallimestaruusluokka.


Kisoissa oli yhteensä 147 lähtöä, ja verkka oltiin suunniteltu alunperin kentälle, mutta sateen takia jouduttiin verkat siirtämään maneesiin metrin luokasta ylöspäin.
90 luokassa kerkesin verkata vielä ulkona, enkä saanut Peppiä älyttömän hyvin kuulolle ja avuille. Pohja oli paikoittain melko upottava ja liukas, niin en uskaltanut verkata sitä ihan samalla tavalla miten maneesissa sen olisin verkannut. Hypyt kuitenkin onnistui ihan hyvin, tosin vasempaan kierrokseen en kerennyt ottaa kentällä kuin yhden hypyn..

kolme ylintä kuvaa ©Sonja Herranen




Ennen radan aloittamista saatiin hypätä maneesissa yksi hyppy vielä ykkösesteelle. Toin sen siihen jo vahingosa pohjaan eikä jalat ollut kiinni niin siihen tuli huono hyppy. Eikun radalle, ja jo lähestyessäni ensimmäistä estettä Peppi rupesi jarruttelemaan, enkä sitten edellisestä hypystä tajunnut ottaa oppia vaan annoin sen lähestyä tosi pitkänä ensimmäiselle esteelle jonka seurauksena puomi tuli alas. Loppurata sujuikin sitten ilman virheitä, mutta en ollut silti tyytyväinen rataan. Peppi ei ollut yhtään avuilla ja terävänä, vaan kulki pitkänä ja minä toin monesti sen liian pohjaan. Lopullinen sijoitus luokassa oli 37/58.




Valmentajani kerkesi onneksi tulla juuri sopivasti metrin luokkaan, en olisi varmaan selvinnyt siitä ilman sen neuvoja ja tsemppausta.. Vaikka vähän satoi, käytiin vähän aikaa kentällä ratsastamassa sileällä niin että sain ponin rehellisesti avuille ja teräväksi. Sen jälkeen rataantutustuminen ja maneesiin verkkaamaan. Peppi oli verkassa ihan eri poni, se oli avuilla ja paljon helpompi ratsastaa. Verkkahypyt onnistui hyvin eikä esteet tuntunut yhtään metrin esteille, joten lähdin hyvillä mielin radalle.


Ensimmäinen este meni hyvin, mutta se seuraava linja.. ihan järkyttävää. Peppi rupesi vähän ennen sarjaa epäröimään ja pistin sitten jalat vähän kovemmin kylkiin kiinni, peppi lähti sarjalle vähän kauempaa ja hyppäsi ne vähän omanlaisella tyylillä. Seuraavalle sarja-pysty linjalle mun piti ottaa kolme askelta, mutta jäin jotakin säätämään ja unohdin ottaa eteen niin tuli neljä askelta ja ihan pohjaan, mutta hienosti peppi kiipesi siitä puhtaasti yli. Olin ihan varma että siitä pystystä ei selvitä, mutta niin vain poni yllätti ja pelasti ratsastajan tyhmän mokan. Loppurata sujuikin mukavasti, mutta perusraan toiseksi viimeisellä esteellä aloin taas tuuppaamaan ja hätiköimään, ja etujaloilla puomi mukaan. Ärsytti kyllä, mutta olen kyllä älyttömän tyytyväväinen, kyseessä oli kuitenkin meidän ensimmäinen metri. Tässä luokassa sijoitus oli 18/42 ja itä-suomen junioreiden aluehallimestaruuksien kuudes "sija."


Tästä onkin hyvä jatkaa ensi viikonlopulle, jolloin aloitetaan ulkokausi sorsasalosta lauantaina 90 ja 100cm sekä sunnuntaina helppo B luokilla! :) Päivittelen myöskin kisakalenteria taas uuteen uskoon.

nyt löytyi Pepin suuri herkku: kaakao!

peppiä ei maisemat kiinnostanu..

kaksi aasia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti