perjantai 16. elokuuta 2013

Hyvän mielen hevonen -tapahtuma 11.8

Oli erittäin mukava päivä viime sunnuntaina Kuopion Sorsasalossa, jossa järjestettiin ensimmäistä kertaa hyvän mielen hevonen- tapahtuma. Ohjelmaa oli monenlaista, mm. match show, este- koulu- ja lännenratsastusnäytös, keppihevosten laukkakisat, hevosten kiihdytyskilpailut, ravilähtöjä, kärriajelua, shire- ja miniatyyrihevosia ja vaikka mitä muuta. Ihmisiä tuli mukavasti paikalle ja kuulemani mukaan 2000 katsojan rajakin ylittyi. Peppi oli monessa mukana- sen pystyi bongaamaan kentältä Match show:sta, raviradalta kiihdytyskilpailuista ja Suomen Ratsastusterapeuttien pisteeltä. Kuinka moni tunnisti Pepin tai meidät? :)

bambi<3
rakastan näitä silmiä<3 Pepin toisen omistajan hevonen, sh-r. Ketku
 Mätsärit eivät menneet kovin hyvin, mutta ei huonostikaan. Peppi kävi aika kuumana eikä olisi millään halunnut rauhoittua. Ennen varsinaisia mätsäreitä oli tunnin mittainen näyttelyharjoitus, johon Peppikin osallistui. Siellä Peppi purki suurimman energiansa eikä jaksanut oikein enää esittelykehässä esittää parastaan. Minun silmään Peppi näytti hyvältä ja olin melkein varma että se pääsee kolmen parhaan joukkoon, mutta tuomarin mukaan sen vasen takajalka ottaa käynnissä lyhyempää askelta joka rokotti paljon, sekä tuomari tykkäsi enemmän vähän rauhallisemmista hevosista, joten jäätiin ilman palkintoa.

Seuraavaksi oli vuorossa kiihdytyskilpailut raviradalla, johon äiti osallistui Pepillä. Kilpailuissa oli mukana kahdeksan hevosta ja Peppi ainoana ponina. Kaikkien yllätykseksi Peppi oli kaikista kilpailijoista toiseksi nopein ja tutkaan jäi lukemat 55km/h!! Peppi selvästi nautti kovaa laukkaamisesta eikä meinannut millään rauhoittua sen jälkeen. Pitäisi varmaan useamminkin lähteä raviradalle päästelemään ihan kunnolla:)




Jos joku ei vielä tiennyt, niin Peppihän tekee myös ratsastusterapioita. Loppupäivä seisottiin siis Suomen ratsastusterapeuttien pisteellä jossa lapset (ja myös aikuiset) saivat käydä rapsuttelemassa heppoja ja katsomassa terapiavarusteita.


Toivotaan, että tapahtuma järjestetään ensi vuonna uudelleen, me ainakin osallistutaan taas!

Ps. Menen sunnuntaina Savonlinnaan alue-estekisoihin, enkä saa mukaani ketään kisahoitajaksi/auttelemaan . Mikäli joku teistä lukijoista on sinne tulossa, minä otan mielelläni kaiken avun vastaan! :)

5 kommenttia:

  1. Ainakin Peppi pääsee kovaa! Ja kiva postaus :)

    VastaaPoista
  2. vooi ku peppi on söpö!! :) toivottavasti löytyy apua sinne kisoihin..

    VastaaPoista
  3. Ihana tossa laukkapätkässä ku siitä oikein näki sen ku se sai oikeesti luvan lähtee täysiä :D

    VastaaPoista