torstai 8. elokuuta 2013

Kuulumisia ja suunnitelmia


Viime torstaina oltiin ensimmäistä kertaa Arto-Pekka Heinon kouluvalmennuksessa. Jo alussa Peppi oli tosi hätäinen ja herkkä, enkä saanut ratsastettua sitä koko tunnin aikana rennoksi ja kunnolla pohkeen ja ohjan väliin. En ole ennen tajunnut miten vino peppi on, kunnes Artsi huomautti asiasta heti ja keskityttiinkin koko tunti suoruuteen, mikä olikin yllättävän hankalaa.. Tehtiin väistöjä, avoja ja vastalaukkoja, ja tehtävät oli älyttömän hyviä, meillä vaan ei oikein sujunut. Harmitti kyllä että meni niin penkin alle, mutta seuraavan kerran paremmin sitten.


viime viikon estevalmennuksesta
Sittenpä eiliseen estevalmennukseen, joka ei myöskään sujunut ihan niinkuin piti.. Peppi oli todella hidas pohkeelle, eikä lähtenyt hyppyyn ikinä silloin kun minä pyysin, vaan otti vielä yhden töpöaskeleen ennen estettä ja hyppäsi aivan pohjasta. Tultiin sarjaa, jonka välissä oli yksi puomi ja se meni ihan hyvin, kunnes sitten kun oltiin tulossa samaa vähän isompana, peppi kompastui sarjan välissä olevaan puomiin, lennettiin nenällemme, ja sen jälkeen peppi kilttinä yritti hypätä vielä sarjan b-osan mutta rysähdettiin suoraan esteen läpi. Tästä molemmat vähän säikähdettiin ja peppi rupesi kieltämään tuolle b-osalle, mutta kun välissä vaihdettiin tehtävää ja tultiin sitten sama uudestaan niin ei ollut enää mitään ongelmaa.

Otin tässä vaiheessa kannukset jalkaan jolloin poni alkoi kuuntelemaan pohjettakin hyvin ja tuli tosi hyviä hyppyjä, ja ajateltiin että tullaan loppuun vielä yksi okseri isompana. Paikka osui ja Peppi oli ponnistamassa, kunnes ilmeisesti toinen etujalka jäi kiinni martingaaliin joka oli vähän löysällä (tai sitten se kompastui omiin jalkoihinsa) jolloin rysähdettiin esteen päälle, peppi kävi polvillaan ja kohta löysinkin itseni maasta. Toinen käsi revähti jotenkin, mutta ei onneksi sattunut kummallekaan pahemmin ja tultiin vielä sama okseri pienempänä ja isompana. Olihan viime tippumisesta jo melkein vuosi aikaakin;D


Äiti meni tänään ensin pepillä ja sen jälkeen minä kävin vielä selässä. Poni oli melko jäykkä, mutta muuten meni ihan kivasti. Kävin loppuun laukkaamassa vielä tiellä yhden mäen ylös ja kävelin loppukäynnit tiellä.
Ratsastaessa käsi ei reagoinut mitenkään, mutta nyt pari tuntia myöhemmin alkaa tuntua siltä ettei ollutkaan ehkä niin järkevää mennä vielä ratsastamaan..:D

Sunnuntaina Pepillä olisikin edessä Match Show ja kiihdytyskilpailut! Kuopion Sorsasalossa järjestetään Hyvän mielen hevonen- tapahtuma ja siellä on kaikenlaisia esityksiä, luentoja yms. Tuossa "kiihdytyskilpailussa" laukataan raviradalla niin kovaa kuin vaan lähtee ja poliisi tutkaa huippunopeuden. Saa nähdä kuinka nopea Peppi on:D

Ensi viikon sunnuntaina, 18.8 olisikin ehkä seuraavat estekisat Savonlinnassa, mikäli vaan kyyti sinne onnistuu. Toivottavasti päästäisiin, kauhea kisakuumehan tässä alkaa tulla..

3.9 Pepillä on kantakirjaus, jossa minä esitän sen selästä ja Vici maastakäsin. Olis varmaan jo korkea aika laittaa poni laihdutuskuurille jos ei haluta viedä sitä arvosteltavaksi kauhean kesämahan kanssa.

7.-8.9 olisi ne kenttäkisat lapinlahdella, katsotaan päästäänkö sinne, kovasti tekisi mieli lähteä.
Tästä eteenpäin ei taidakkaan olla vielä mitään suunnitelmia, mutta hyvästihän niitä  jo tälle ja ensi kuulle riittää:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti