perjantai 9. syyskuuta 2011

Tutustumista ja kokeilua

Olin jo kauan etsinyt itselleni vuokrahevosta, kunnes sain viestin sähköpostiini, jossa minulle tarjottiin kahta hevosta vuokralle. Soitin omistajalle ja sovimme kokeilukerrasta, jolloin kävisin molempien hevosten selässä kokeilemassa, onnistuuko yhteistyö. Toinen on 8-vuotias suomenhevonen Mustakas, joka toimii terapiaratsuna, ja toinen 5-vuotias welshponi Goldencoast Pegasos "Peppi". Pepin koulutus on aloitettu vasta toukokuussa 2011, joten poni on vielä aika alkuvaiheissa.

 Tiistaina kävin ensimmäistä kertaa kokeilemassa Peppiä.
Voisin sanoa, että tämä oli rakkautta ensisilmäyksellä! (tosin varmaan vain yksipuolista..:D)
Mikä oli tämä syötävän suloinen ilmestys? Miten poni voikaan olla niin söpö ja hellyyttävä?!<3

Omistaja kehotti sitomaan Pepin kiinni, koska pyörii karsinassa aika paljon. Harjasin ja rapsuttelin Peppiä, ja sitten rupesin varustamaan. Satulavyötä laittaessa rupesi steppailemaan paikallaan,ei selvästikkään halunnut lähteä töihin..

Minua jännitti jonkun verran, ja ponikin sen varmasti vaistosi, sillä heti kyytiin päästyäni Peppi rupesi olevinaan näkemään maneesin seinissä mörköjä. Jännitykseni lakkasi nopeasti, ja möröistäkin päästiin heti eroon. Otin ohjat käteen, ja rupesin ratsastamaan ympyröitä, ja muita kiemuroita molempiin suuntiin. Kun olin hetken kävellyt, siirryin raviin. Tein ympyröitä sekä kolmikaarista. Tässä vaiheessa hymy levisi korviin, sillä poni oli aivan ihana! Laukan nostaminen tuotti aluksi vaikeuksia, mutta lopulta sain hyvän noston. Laukkasin molempiin suuntiin, ja sitten vielä ravailin loppuun.
 Ei varmaan kahdesti tarvinnut kysyä, tykkäsinkö ponista ja haluanko ruveta sitä vuokraamaan.. vastauksen taisi nähdä jo ilmeestä.
 Mustakkaalla en voinut ratsastaa, koska alkoi ontumaan:( Hurmaava tapaus oli hänkin!

Vein Pepin talliin, riisuin ja harjasin sen. Sovittiin omistajan kanssa, että rupean menemään Pepillä ainakin näin alkuun kaksi kertaa viikkoon. Toinen itsenäisesti (mutta valvotusti), ja toinen sitten Marjo-Riitta Takkisen tunnilla. Tarpeen mukaan liikutan sitten Mustakastakin.

Sovittiin omistajan kanssa sunnuntaiksi seuraava ratsastuskerta, joten palaillaan silloin, toivottavasti myös kuvien kera!:)

2 kommenttia:

  1. Moi! Onnea uudesta vuokraponista, joka on sattumoisin samalta kasvattajalta kuin oma ponini ja ratsukoulutettavani ;)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Tämä vaikuttaa oikein lupaavalta ponilta:)

    VastaaPoista