maanantai 18. helmikuuta 2013

Näyttelytreeniä ja puomeja

Peppi olisi tarkoitus kantakirjata kesän lopussa, joten ajattelimme että kannattaa hyvissä ajoin rueta valmistautumaan. Peppi on kyllä aikaisemmin käynyt näyttelyissä, mutta homma on meille täysin uutta. Kantakirjaustilaisuus on Maaningalla ja siinä on sekä ratsastuskoe, jossa minä esitän Pepin, sekä näyttelykoe, johon ei olla vielä päätetty esittäjää.
Harjoittelimme kävelemistä ja ravaamista kolmiolla. Peppi käänsi koko ajan päänsä taluttajaan päin eikä silloin kulkenut suorana, joten laitettiin ohjat kaulalle ja esitettiin yhdellä kädellä ohjista kiinni pitäen. Hmm, tosi vaikea selittää sitä tekniikkaa kun ei ole kuvaa apuna.. mutta kuitenkin, peppi kulki silloin suorana ja silloin saatiin siitä parhaat palat esille, kunhan vaan esittäjä jaksoi juosta tarpeeksi kovasti..
Sen jälkeen harjoiteltiin ratsastuskoetta varten, joka sujui aika hyvin. Peppi teki hienot lisäykset ravissa ja laukassa, vielä täytyy harjoitella käyntiä paljon. Lihaksia täytyy myös kerryttää vielä lisää tiettyihin paikkoihin, mutta onneksi tässä on vielä puoli vuotta aikaa :)
























Sunnuntaina mentiinkin sitten pitkästä aikaa puomeja. Peppi oli aika innoissaan puomeista, mutta oli kuitenkin rento ja melko kiva ratsastaa. Välillä se kuumui tosin vähä liikaa, jolloin jouduin pysäyttämään ja peruuttamaan pari kertaa. Huomasi kyllä, että laukassa oli paikat pikkuisen hakusessa yksittäistä puomia mentäessä, kun ei ole pitkään aikaan puomeja mennyt..
Loppuun koitin vielä ravilisäyksiä sekävastalaukkaa, joka ei ollutkaan niin yksinkertaista. Peppi vaihtoi koko ajan ristille, eikä malttanut pitää vastalaukkaa yllä loppuun saakka. Jatkoin kuitenkin niin pitkään, kunnes vihdoin sain kaksi onnistunutta pätkää jolloin lopetin.




niiin hieno!

6 kommenttia:

  1. on se hieno! en uskaltanu puhuu sulle enempää sillon perjantaina :((

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. se on!:)
      hmm ai millon perjantaina?:D

      Poista
    2. Ohessa, olit maneesissa loppuverkkaamassa ku tulin pyörii Reinon kans sinne, näytit kovin tuimalta :D

      Poista
    3. En ollu minä, vaan mun äiti:D ollaan kyllä yhtä pieniä..

      Poista
    4. mitääääää:DDDDDDDDDDDDDD !?

      Poista