keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

25.5 Iisalmen & 29.6 Sorsasalon kisat

Onpas taas vierähtänyt aikaa viime postauksesta.. Tuntuu että nykyään oon koko ajan töissä, ja jos en oo töissä niin tallilla tai kavereiden kanssa, joten aikaa koneelle istumiselle ei ole juurikaan ollut.Uusia kuvia ja videoita olisi vaikka kuinka paljon, ehkä mä joskus saan ne kaikki tännekin näytille.

 Ajattelin vihdoin ja viimein kirjoittaa niistä iisalmen kisoista, jotka oli jo yli kuukausi sitten, hups.
Tässä vaiheessa yritin kauan muistella mitä siellä kisoissa tapahtui mutta kun en muista, niin saatte tällaisen tiivistetyn version.
Verkkakenttä oli aika pieni, kun se oli kisakentän yhteydessä, ja jaettu vielä kahteen osaan niin että molemmille suunnille oli omat kentät. Mahduttiin siinä kuitenkin parit hypyt hyvin ottamaan ja Peppi tais olla aika hyvä. 90cm rata oli aika kiva, ei mitään kamalan haastavaa. Uusinnassa tuli yks puomi alas, joka ärsytti ihan älyttömän paljon (ja ärsyttää vieläkin!), sillä ilman sitä pudotusta oltaisiin voitettu kyseinen luokka. Yhden pikku mokan takia... argh. Muuten oli ihan hyvä ja sujuva rata.
Metrissä tuli sitten perusradalla kaks alas. Rata oli vähän vaikeampi, kaikki okserit oli tasaoksereita ja maksimikorkeudessa. Jos pudotuksia ei lasketa, niin metri oli muuten paljon sujuvampi ja parempi ja olin kuitenkin ihan tyytyväinen rataan.

Tällä kertaa ette saa videoita radoista, koska videot on niin huonolaatuisia ettei niistä saa mitään selvää.



Kaksi ylempää kuvaa ©Ansku Kauppinen/ak.galleria.fi
Sitten viime lauantain Sorsasalon kisoihin. Lämpötila nousi jo heti aamusta melkein 30 asteeseen, joten oli todella kuuma ja rankka kisapäivä molemmille. Verkassa poni oli tosi hyvä, ei tiputellut yhtään ja oli tosi varman tuntuinen, joten hyvillä mielin lähdettiin ysikympin radalle. Arvostelu oli a.1.0, lähdettiin hakemaan vaan sujuvaa, siistiä ja puhdasta rataa. Vitoseste oli kahden askeleen sarja, ja ajattelin jo rataa kävellessäni että siihen täytyy tulla rauhassa ja ottaa paljon kiinni, että se mahtuu siihen. No arvatkaa vaan, tulinko rauhassa tai otinko kiinni? en. poni pääsi menemään liian pitkäksi ja otti sitten sarjan toisen mukaansa. Loppurata meni puhtaasti ja muuten olin tosi tyytyväinen rataan, mutta tietysti se pudotus harmitti.






©Vici
©Vici
©Vici
©Vici



Ysikympin jälkeen oli melkein pari tuntia taukoa seuraavaan starttiin. Peppi oli jo ihan hikinen ekan radan jälkeen niin pestiin se kokonaan. Äiti hengaili ponin kanssa sillävälin kun minä kävin moikkaamassa tuttuja ja kiertelin hevostarvikekojuja, matkaan ei kuitenkaan tarttunut mitään.


Pian olikin taas aika lähteä verkkaamaan. Pelkäsin, että peppi olisi kuumuuden takia jo yhden radan jälkeen ihan poikki eikä jaksaisi enää hypätä kunnolla, mutta se olikin oma pirteä itsensä. Verkassa se oli taas tosi kiva ja hypytkin onnistui kivasti. Metrin rata oli taas vaikeampi, ja kun arvostelu oli A.2.0, mietin pitkään uskaltaisinko mennä riskillä pienemmät tiet vai otanko varman päälle ja teen pidemmät tiet. Voitonhalu oli kuitenkin niin suuri, että ennen rataa päätin koittaa ratsastaa ne pienemmät tiet ja katsoa mitä siitä seuraa.

Ykköseste meni ok, mutta sen jälkeen koko pakka hajosi käsiin. Kakkosesteelle ei oikein osunut askel ja olin hyppäämässä vähän kauempaa, mutta Peppi päättikin olla kuuntelematta, otti vielä yhden askeleen ja koko este tuli mukana alas. No, eikun vaan kohti seuraavaa estettä joka muuten ylittyi yllättävän hyvin. Neloselle paikka osui hyvin mutta puomi otettiin silti alas. Tässä vaiheessa päätin että en enää ratsasta ollenkaan aikaa vaan yritän saada loppuradan puhtaasti. Kutoselle tultiin taas ihan hyvin ja paikkakin osui, mutta kuvan perusteella se tais jäädä siihen mahastaan kiinni ja se tippui :Dd  Loppurata meni onneksi ihan hyvin ja päästiin maaliin kolmella pudotuksella. Ärsytti kyllä kun verkassa meni vielä niin hyvin, mutta radalla ei kuunnellut pidätteitä eikä jalkaa ollenkaan. Ihan ok rata videolta katsottuna, mutta selkään ei tuntunut ollenkaan hyvältä.







©Vici
Pitäisköhän sitä laihdutuskuuria alkaa jo harkitsemaan kun esteetkin ottaa mahasta kiinni..:D

2 kommenttia:

  1. Harmi kun tuli tiputuksia :/ mutta jos nyt positiivisesti ajatellaan niin kaipa tiputtaminen on parempi kuin kielto :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo, on tiputus kuitenkin paljon parempi kuin kielto:)

      Poista