maanantai 23. huhtikuuta 2012

Viikon saldo: valmennus x2 ja hummailua

Kuten otsikosta varmasti voitte päätellä, niin edelliseen viikkon on kuulunut kaksi valmennusta, eli este- ja kouluvalmennus sekä kaverin vuokrahevosella ilman satulaa fiilistelyä.

Meillä oli vain kahden viikon hyppytauko, ja se näkyi sekä Pepissä, että
minussa torstain estevalmennuksessa. Vaikka Peppi hyppäsi rehellisesti ja oli innoissaan hyppäämisestä, niin jotain siitä silti puuttui. Kumpikaan ei nähty hyppypaikkoja hirmu hyvin, tai oikeastaan Peppi näki paremmin kuin minä, ja pelasti monesta tilanteesta.

Tultiin verkassa esteitä 1 ja 2, samalla tavalla miten radallakin tultiin. Itse olin käännöksissä välillä liian myöhässä, jolloin valuttiin ihan ulkoreunaan = lähti liian kaukaa tai ihan pohjasta. Yksi kielto tuli, kun en antanut tarpeeksi selviä apuja minne ollaan menossa, ja Peppi oli menossa ihan toiselle esteelle. Peppi tuli alas aika usein väärässä laukassa, mutta onneksi se osaa jo hienosti vaihtaa laukat pelkkää istuntaa liikauttamalla:) Jarrut toimi aika hyvin, ja sen sai aika äkkiä esteen jälkeen kuulolle.
Rata oli ensimmäisellä kerralla aika epätasainen. Peppi pudotti ensimmäisen ja viimeisen esteen, eikä oikeen jaksanut keskittyä enää, jarrutkin kerkesi hieman ruostua verkan jälkeen. Kolmoseste oli erikoiseste, mille tuli vähän hassu hyppy, kun se oli ponin mielestä niin jännä. Tultiin vielä toisen kerran rata, ja se sujui jo vähän paremmin kuin ensimmäinen kerta. En muista tuliko pudotuksia vai ei, mutta ihan tyytyväinen olin, niin kuin koko valmennukseen kokonaisuudessaan:)

Sunnuntaina oli aamulla kouluvalmennus. Valmentaja oli vähän myöhässä, joten kerettiin mennä pitkät alkuverkat ennen "rääkkiä".
Tehtävänämme oli tulla aluksi vain ravissa pituushalkaisijalla suoraan. Se sujui ihan hyvin, vaikka Peppi tuntuikin epätavallisen epätasaiselta. Pituushalkaisijalle lisättiin käyntipätkä, ja poni ei olisi siinä millään malttanut siirtyä käyntiin, ja oli melko hidas pidätteille. Tähän lisättiin vielä pituushalkaisijalle keskelle voltti, jonka jälkeen käyntipätkän sijasta laukannosto. Eka voltti hyvä, laukannosto hyvä, raviin siirtyminen hyvä, sen jälkeen kaikki levisi käsiin.
Kun poni ei mitään muuta haluaisi tehdäkkään kuin laukata, ja kun sen kerran päästää laukkaamaan, niin voitte varmaan kuvitella, miten 'riemuissaan' se oli, kun pitikin jatkaa ravissa työskentelyä. Se oli jännittynyt eikä voltilla asettunut lähes yhtään, mutta taas laukannostossa se rentoutui ja pärski tyytyväisenä laukatessaan.  En väitä ettenkö itse olisi voinut tehdä jotain toisin, mutta laukan jälkeen työskentely tuolla ponilla on oikeasti vielä aika haastavaa.
Jäätiin pääty-ympyrälle ravaamaan, jossa yritettiin hakea ponille rentoa ja hidasta ravia. Se oli muutaman kierroksen ajan edelleen jännittynyt eikä ravissa ollut minkäänlaista tahtia, mutta pikkuhiljaa se alkoi rentoutumaan ja sain jopa käyttää jalkaa niin, että se ei syöksynyt laukkaan. Loppujen lopuksi oli jopa ihan kiva ratsastaa, eikä enää ollenkaan niin epätasainen kuin alussa. Otettiin ympyrällä vielä kumpaankin suuntaan laukat, ja sen jälkeen taas hain ponin rennoksi ja hitaaksi, ennen kuin lopetettiin. Sain kotiläksyksi opetella pitämään jalat kiinni ponin ympärillä koko ajan, varsinkin vasen jalka, joka tuntuu vain lepattavan mukana:D
Siistin valmennuksen jälkeen vielä vähän Pepin jalka- ja pääkarvoja sekä harjaa ja sen jälkeen vein takasin ulos ihanaan auringonpaisteeseen:)


se osaa (halutessaan) jo tulla luokse:)




Illalla kävin kuvailemassa ja vähän aikaa ratsastamassa kaverini Miisan vuokraheppaa Vilmaa.Kerran aiemminkin olen käynyt Vilmalla ratsastamassa, muistaakseni joskus pari kuukautta sitten..?(Miisan ja Vilman blogiin pääset tästä). Ennen ratsastusta otettiin ulkona Vilmasta rakenne -ja pääkuvia, jonka jälkeen ensin miisa ratsasti, ja sitten minä.  Kävin selässä vain vähän aikaa, ja kokeilin läpi kaikki askellajit. En aluksi halunnut laukata ollenkaan, mutta miisa sitten ylipuhui ja tulihan sitä laukkaakin sitten kokeiltua. Viimeksi meni ehkä vähän paremmin, mutta nyt tajusin ainaki nopeammin miten Vilma toimii. Kiva peli:)

sh-t Lehtolan Vilma







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti