perjantai 25. toukokuuta 2012

hurja estetunti

Eilen oli vähän erilainen estetunti, sillä valmentajani lähti ulkomaille kisaamaan pariksi viikoksi, ja tuntia meille eilen piti yksi tallilainen joka on ratsastuksenohjaaja.
Ennen tuntia Peppi oli juoksennellut tarhassa melkein tunnin muiden hevosten kanssa, ja kun hain sen sisälle se näytti aika väsyneeltä. Ajattelin että se ei jaksaisi tunnilla hirveästi enää kaahailla kun on jo pahimmat energiansa päässyt purkamaan, mutta toisin kävi.

Laitoin ensimmäistä kertaa ehkä kahteen-kolmeen kuukauteen sille pessoan sijasta kolmipalat, mutta nyt ainakin tuli todettua että ne kolmipalat ei ole Pepille esteillä mitkään maailman parhaat vaihtoehdot, ainakaan vielä kun vauhtia on niin paljon. Lisäksi Peppi oli noilla kuolaimilla han älyttömän raskas, ja kun se pääsi pitkäksi ja raskaaksi, se hyppäsi sellaisia pitkiä hyppyjä jolloin puomit kolisivat.

Aloteltiin hyppäämään innarilla, joka meni tosi hyvin siihen nähden että poni ei ole koskaan ennen innaria hypännyt. Tultiin ensin vain kahdella esteellä, ja sitten kolmella. Innareiden jälkeen hypättiin toosi pientä pystyä, mutta Peppi ajatteli sen vähän isommaksi ja hyppäsi sen aina kunnon ilmavaralla. Pystylle tuli aika hauskoja hyppyjä, kun ponilla oli niin paljon virtaa eikä se jaksanut paljoa keskittyä hyppyihin. Pikkuhiljaa pystyä nostettiin ja hypytkin parani.
Tultiin ympyrällä kahta estettä, joidenka väliin piti tulla saman verran askelia. Meillä tuli välillä 9,10 tai 11, mutta loppuun saatiin aina melko tasainen 11 askelta. Ponikin alkoi hieman rauhoittua, eikä enää kaahannut esteelle niin pahasti kuin alussa.
 Tämän jälkeen taidettiin tulla yksi pysty pari kertaa ja trippeli. Poni taas innostui liikaa, ja jouduin ennen esteitä tekemään voltteja kun ei ollut poniin mitään hallintaa.Kun poni oli taas jotenkin hallinnassa ja hypyt onnistui, tultiin pieni rata. Esteet olivat tosi matalia, eikä ratakaan ollut kovin vaikea. Olin ihan tyytyväinen rataan, vaikkakin välillä Peppi pääsikin kaahottamaan liian kovaa, kun mulla ei yksinkertaisesti enää riittänyt voimat pitelemään sitä:D Hölmö poni kun on aina pakko mennä niin lujaa:')

Ihan kiva hyppykerta kuitenkin, vaikka meidän meno nyt oli vähän mitä oli. Sain hyviä uusia neuvoja ja tykkäsin tunnista:)





?








2 kommenttia:

  1. He hee, hauskannäköinen kuva tuo yksi. :) Ainakin on hyvä ilmavara ja jalat nousee korkealle. :) Ei varmasti kovin äkkiä kolahtele esteet.
    Mukavia estehyppelyitä tälle kesälle! :) Me tullaan perässä, hitaasti eikä niin varmasti (nyt kun pari ristikkoa ollaan päästy yli..)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, poni ei kyllä paljoa puomeja alas kolauttele:)
      Kiitoksia, ja teille myös hauskoja hyppykertoja!

      Poista