maanantai 7. toukokuuta 2012

SiRa seuraeste 5.6

Nyt on ensimmäiset kisat jo takanapäin:) Kaikki sujui ongelmitta, (lukuunottamatta sitä että satula meinasi jäädä matkasta..) ja poni käyttäytyi oikein hienosti.
Kisat alkoi kymmeneltä, ja me mentiin tallille seitsemän aikoihin. Laitettiin kaikki valmiiksi jo lauantai-iltana, joten ei tarvinnut aamulla kun harjata poni ja laittaa kuljetuskuntoon. Ruvettiin lastaamaan Peppiä  kahdeksan maissa, ja vaikka edellisestä kuljetuksesta oli vuosi aikaa, poni meni traileriin tosi nätisti, ja seisoi koko matkan kiltisti paikoillaan ilman mitään riehumisia.


Perillä Siilinjärvellä oltiin vähän ennen yhdeksää. Äiti jäi taluttelemaan ponia ja minä kävin Miisan ( kisahoitaja) kanssa ilmottautumassa ja katsomassa ratoja. Säikähdyksekseni huomasin, että 60 ja 70cm luokissa on eri radat. Onneksi kummatkin olivat suht helppoja ratoja vaikkakin kummassakin ihan älyttömän pitkiä teitä, ja pitkät tiet ei kuulu meidän vahvuuksiin..

Verkka oli ratsastuskoulun maneesissa. Verkka-aikaa ei ollut kuin vartti, joten jouduin nopeasti ottamaan vähän ravia jonka jälkeen jo siirryin laukkaan ja otin pari verkkahyppyä kumpaankin suuntaan. Ehkä ensimmäinen kerta, kun Peppi ei rynninyt esteille, vaan odotti milloin annan sille luvan hypätä. Verkkahypyt sujuivat hyvin ja poni oli muutenkin tosi rennosti uudessa maneesissa, oli jopa paremman tuntuinen ratsastaa kuin kotona:)


60cm meni sujuvasti ja harva varmaan olisi arvannut että olivat ponin ensimmäiset kisat, kun käyttäytyi niinkuin olisi aina kisakenttiä kierrellyt;) Peppi tuntui todella varmalta, eikä se kaahottanutkaan niin hirveää vauhtia. Viitos esteelle tulikin  harmittava pudotus, kun poni hyppäsi vähän liian pitkänä ja puomi tuli sitten takajalkojen mukana alas. Hirmu hyvä fiiilis jäi kuitenkin radasta, ja lähdettiin hyvillä mielin odottelemaan seiskakymppiä.

Kuva: Miina Soini

Seiskakymppiä ennen en verkannut paljoa, ja otin vaan kahdet verkkahypyt kummallekin esteelle. Oltiinkin lähdössä radalle jo neljäntenä, joten ei tarvinnut kauaa kävellä ennen suoritusta.
Kun lähtömerkki kuuului, poni sinkosi laukkaan ja selvästi jo tiesi, mistä tässä oli kyse. Rata meni vauhdikkaasti (vaikka ei se sinne selkään edes niin vauhdikkaalta tuntunut), ja vaikka aikaa ei ollut tarkoitus ratsastaa, saatiin luokan nopein aika. Tälläkin radalla tuli valitettavasti yksi pudotus, mutta se oli ihan minun oma moka. Esteelle oli aika vaikea tie, enkä tajunnut tasapainottaa tarpeeksi ennen estettä; poni oli menossa vasempaan, jolloin jäin vetämään oikeasta ohjasta, eikä poni saanut nostettua jalkojaan tarpeeksi korkealle minun jäädessä vetämään sinne suuhun.. Onneksi virheistä oppii.

Kuva: Miina Soini

Lopulta sijoituksemme olivat 60cm 8/13 ja 70cm 7/14. Olen erittäin tyytyväinen suorituksiin sekä koko päivään. Peppi oli niiin hienosti, ja käyttäytyi kuin vanha konkari, odotukset ylittyivät kaikin puolin. Voitte vaan varmasti kuvitella miten paljon herkkuja ja pusuja poni sai päivän päätteeksi:)

+Iso kiitos kisahoitajalle Miisalle!

Alla videokooste verkoista ja molemmista radoista, sekä kuvia.














2 kommenttia: