lauantai 19. toukokuuta 2012

Vuoden ensimmäinen estetreeni ulkona

Torstaina hypättiin valmennuksessa ensimmäistä kertaa tänä vuonna kentällä. Peppi on hypännyt kentällä aiemmin kerran tai korkeintaan kaksi, joten innolla odotin mitä tunnista tulee. Sillä kun on tapana muutenkin innostua esteillä, niin kauhulla ajattelin mitä tulee kentällä hyppäämisestä, kun sellä ei ole edes aitoja apuna. Lisäksi ponilla oli tällä viikolla kiima, ja kun viimeksi hyppäsin ponin ollessa kiimassa, siitä ei tullut yhtään mitään.

Mutta toisin kävi. Peppi ylitti odotukseni ja oli aivan super!  Olen vieläkin ihan fiiliksissä:)
Kentällä oli aika paljon esteitä, ja kun rupesin verkassa laukkaamaan, Peppi yritti vetää jokaista estettä kohden mikä sillä hetkellä näköpiirissä oli. Sillä oli niin kova halu päästä hyppäämään, olihan edellisestä kerrasta jo melkein kaksi viikkoa..;D Muuten Peppi oli verkassa tosi hyvä, niinkuin aina kentällä.

Verkkaesteenä oli ristikko, jota tultiin ympyrän kaarella. Muutamat ensimmäiset hypyt oli aika hurjia, kun poni lähti jo kaukaa vetämään kohti estettä, pää taivaissa ilman mitään kontrollia. Siinä vaan istut kyydissä, ohjaat ja toivot parasta..:D Otin pari kertaa vähän kovemmin edestä kiinni ennen estettä, niin johan alkoi kuuntelemaana paremmin ja hypytkin oli parempia. Toiseen suuntaan hypättäessä poni kielsi ensimmäisellä kerralla, ja ihan syystä kielsikin, olin nimittäin tuomassa sitä ihan mahdottomalta tieltä esteelle.. Sen jälkeen alkoi sujumaan hyvin, eikä poni enää kaahottanutkaan hirveä vauhtia (vaikka yleisöltä tulikin palautetta "miten sinä hurja uskallat tuolla hypätä kun se menee niin kovaa":D)
Verkkahyppyjen jälkeen tultiin sellasta kahden esteen tehtävää, mikä näkyykin alla olevalla videolla. Poni pudotti ensimmäisellä kerralla puomin alas, mutta se olikin ainut pudotus koko valmennuksen aikana.
Lopuksi tultiin seitsämän esteen rata, joka oli ensimmäisellä kerralla noin 70-80cm. Harmittaa kun rata ei ole videolla, oli nimittäin ehkä meidän paras rata mitä ollaan menty. Se oli tasainen, paikat osui lähes täydellisesti kohilleen ja erikoisesteetkin ylitettiin mallikkaasti. Koska tuo korkeus ei tuottanut ongelmia, niin päätettiin nostaa esteitä ja tulla vielä kerran uudelleen. Toisella kerralla esteet olivat ehkä 80-90cm. Toinen rata ei ollut yhtä tasainen kuin ensimmäinen, ja kahdella esteellä tultiin vähän pohjaan. Minua jäi harmittamaan yksi kuuden askeleen linja johon askeleet ei oikein osunut kohdilleen, joten tulin sen vielä uudelleen.

Huomasin, että kentällä Peppi uskalsi lähteä hyppyyn rohkeammin kuin mitä ollaan maneesissa hypätty, ja oli muutenkin varovaisempi eikä pudotellut puomeja alas, vaikka olikin vauhtia. Innolla odotan meidän ensimmäisiä estekisoja kentällä, täällä on nimittäin teille jo aika kova vastus;) Sainkin tällä viikolla alueluvan, joten eikun loppuvuoden kisakalenteria suunnittelemaan.

Valitettavasti en saanut valmennuksesta kuvia. Allaolevassa videossa kaikki materiaali mitä tunnista sain:)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti