lauantai 26. tammikuuta 2013

Valmennuksia

Maanantaina menin Pepillä ilman satulaa, tiistaina oli pitkästä aikaa estevalmennus, keskiviikkona kouluvalmennus ja huomenna on tallin harjoituskoulukisat, jossa menen K.N Specialin. Ohjelmaa on siis riittänyt normaalia enemmän tällä viikolla, mutta ihan hyvä joskus näinkin päin:)

Tiistain estevalmennuksessa hypättiin kolmoissarjaa ja yhtä linjaa. Kolmoissarjaa tultiin monta kertaa molemmista suunnista ja se oli Pepille erittäin hyvä tehtävä, kun se ei pystynyt menemään lujaa vaan joutui oikeasti keskittymään hyppäämiseen. Esteet olivat lopuksi jo aika korkeita, ja Peppi joutui tekemään ihan tosissaan töitä. Sillä oli takajalkojen väli ja mahan alunen aivan hikinen, joutui kerrankin vatsalihakset kunnolla töihin! Lopuksi tultiin vielä kuuden askeleen linjaa, jossa täytyi tähdätä mahdollisimman lähelle toista estettä. Tämä sujui ihan hyvin, Peppi alkoi vaan olla jo niin väsynyt että ei enää jaksanut kunnolla keskittyä. Jäi tosi hyvä mieli valmennuksesta!

Kouluvalkassa harjoiteltiin sitten ratsastamaan hevosta suoraksi - ohjat ristissä.. Tämä tuotti varsinkin vasempaan kierrokseen suuria vaikeuksia, mutta kyllä se siitä pikkuhiljaa alkoi onnistua. Välillä oli pieniä ohjausvaikeuksia kun en muistanut kummasta ohjasta asetetaan ulos ja kummasta sisälle - mutta koko jutun ideahan oli, että joutuisi ratsastamaan hevoset kunnolla jaloilla suoriksi. Peppi oli tämän jälkeen tosi kiva ratsastaa, joten aion kokeilla tätä varmasti joskus muulloinkin vaikka hankalaa olikin. Loppuun tultiin vielä vasta-avoa laukassa ja ravissa sitten avoa pituushalkaisijaa pitkin.
Juttelin myös kouluvalmentajan kanssa meidän koulukisatavotteista, ja tällä hetkellä tavoitteena on startata huhtikuussa alue helppo beetä. Nyt vaan treeniä!



Ensimmäinen pätkä on siis otettu juuri kun ratsastetaan ohjat ristissä -joten ei ole niin kaunista katsottavaa. En myöskään keskittynyt omaan istuntaani ollenkaan, en istu yleensä noin huonosti:D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti